Skip to content

Kan man leve af at holde foredrag om hyben?

Forleden havde jeg en session med Ditte Christina, der hverken har satset hele foredragsbutikken på rød eller sort, men på hyben. Ja, du læste rigtigt, hyben! De orange banditter med kløpulver i som vi husker fra vores barndom – dem som mormor lemfældigt lavede om til marmelade ved hjælp af minimum ét kilo sukker og den rette mængde husblas.

Det er sjældent, at jeg har en foredragsholder med et smalt emne. Indtil for et par år siden ville jeg have svoret, at man ikke kan leve at holde foredrag om hyben. Det vil jeg fortsat, men SoMe og rollen som influencer, forfatter og foredragsholder, har åbnet muligheden for at man måske kan leve af hyben (altså emnet) – og så have foredrag og workshops om hyben som en del af sin forretning. Det var præcis det forretningsmæssige set-up, som Ditte ville tale med mig om.

Ditte har erfaret, at vi generelt ved alt for lidt om hyben. Frugten har nemlig vist sig som en bæredygtig superfood, med et meget højere C-vitaminindhold end f.eks. havtorn, der ellers er blevet talt op. Hyben kan tilmed plukkes gratis over det meste af landet. Smagsmæssigt er den unik og kan syltes, bages, saltes mv. Den har sågar medicinske egenskaber.

Jeg blev hurtigt begejstret for Dittes entusiasme og passion for den lille orange frugt og dens fortræffeligheder. Hun besidder en kæmpe viden og kan kommunikere den med stor originalitet.

Hun har fine foredragsbeskrivelser, en superflot Instagram-profil (Hybenliv) og lækre opskrifter i hendes flotte bog, HYBEN, der udkom i 2019. Ditte har turde gribe en niche, peget sine indsatser i en skarp retning, og er godt på vej til at skabe sig et brand som hende der ved alt om hyben og kan kommunikere det med stor indlevelse.

Herfra fra skal hun ”bare” skrue op for sine indsatser og indgå flere aftaler med relevante samarbejdspartnere – for derved at få flere følgere i hele landet, så hun har flere der vil deltage- og omtale de foredrag hun fremover vil holde i hele landet. Hun er så og sige i gang med at gøre sig fortjent til, at nogen bliver klar over at der findes en som hende, og får lyst til at komme til et af hendes foredrag eller måske tage med på en plukketur med efterfølgende fælles madlavning og foredrag.

Ønsket for Ditte er at holde 20-50 årlige foredrag som en del af sit virke. Det mener jeg er helt realistisk. Hendes primære interessegruppe er kvinder i alderen 30-60 år, der interesserer sig for sundhed, superfoods, vild mad og lignende emner. Sådanne engagerede kvinder er der mange af i det her land. Potentialet ift. følgere på f.eks. Instagram er stort og kan mangedobles i forhold til det antal hun aktuelt har. Hun skal bare være vedholdende.

Realistisk set kommer Ditte ikke til at holde lukkede foredrag om hyben, altså foredrag for medarbejdere og ledere ude på en arbejdsplads. Det er for tænkt, at en arbejdsplads vil prioritere dette. Behovet er der ganske enkelt ikke. Ditte vil skulle fokusere sine indsatser på at få åbne foredrag i kalenderen, hvor deltagerne tilmelder sig fordi de interesserer sig for hendes emne. Dernæst vil hun også have gode muligheder med semi-åbne foredrag, f.eks. ifm. en konferencedag for sundhedspersonale der skal hente ny inspiration om vitaminholdige fødevarer, bæredygtige danske råvarer eller andet der peger i retning af hyben og vild mad.

Aktuelt skal Ditte selv ud aktivt og opsøge relevante udbydere af foredragene. Det kan være en lokal café eller helsekostforretning, producenter der bruger hyben i deres produktion eller medier indenfor sundhed og plantebaseret kost. Hvem ved, måske ser vi en dag Ditte Christina på forsiden af ”Ud & Se ”– det vil være relevant for DSB og læserne i toget, for det er ikke et fåtal af hybenbuske de passerer, hvad enten de skal til Nordjylland, Vestjylland, Fyn eller Gedser.

Mød og følg Ditte Christina på www.hybenliv.dk og Hybenliv på Instagram.

Indlægget er skrevet af Anders Gisselmann, One2speak

Kommende kurser for fordragsholdere

Forfatter og foredragsholder
Læs mere og tilmeld dig her

Byg et stærkt foredrag
Læs mere og tilmeld dig her

Få succes som foredragsholder
Læs mere og tilmeld dig her

 

Vil du have gode råd til dit liv som foredragsholder?

Modtag vores nyhedsmail “FOREDRAGSHOLDEREN”