Må man mødes 25 på et hotel?

I går afholdt jeg og min gode kollega workshop for 25 medarbejdere der var samlet på et helt nyt hotel i København.

MÅ MAN VIRKELIG DET?

Ja, det må man og at så mange er i tvivl, er helt uforståeligt. Det forsamlingsforbud vi alle hører om gælder ikke for et sådant arbejdsmæssigt arrangement. Nogle ved det sikkert godt, men min påstand er at LANGT flere ikke gør, og at det er grunden til at meget få organisationer afholder fysiske arrangementer. Resten er formentligt bange for at blive udskammede, hvis de gør det.

Som underviser var det fantastisk endelig igen at være på græs. Personalet på hotellet var helt på stikkerne i konferencelokalerne der fremstod helt jomfrulige. Og hvad så med deltagerne? Jamen, deltagerne fra to afdelinger havde ikke set hinanden længe, det var første gang at en ny ledelse havde mulighed for at møde samtlige medarbejdere. Alle havde gjort sig ekstremt umage og vi havde en super god dag – ikke én var utryg ved at tage del i dagen. Da jeg her til morgen fortalte en ven om deltagernes gensynsglæde, blev han helt rørt.

Denne dag mindede mig om, hvorfor jeg elsker mit arbejde og hvor vigtigt det er, at vi LYNHURTIGT kommer tilbage til fysiske afholdelser. Sådanne dage kunne vi og mange andre undervisere, foredragsholdere, hotelpersonale og deltagere have mange flere af, hvis ellers bare alle var klar over reglerne.

Da vi fik bookingen for 14 dage siden talte jeg med landets største foredragsformidler om dette, og de har aktuelt nærmest ingen bookinger til fysisk afholdelse – alle foredrag afholdes via digitale løsninger. Jeg talte med kunden for at sikre, at bookingen var okay. De havde talt med rette myndigheder og afstemt alt med hotellet, der havde taget højde for alt i relation til corona.

Chef for Turisme og Oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, Lars Ramme Nielsen,har sendt mig deres fortolkning af forsamlingsforbuddet på arbejdspladser. TAK for det Lars, det giver en god indsigt.

Vi var to undervisere på i løbet af dagen. Deltagerne sad ved 5 øer af 5 personer i et stort lokale. Vi havde grupperum til gruppeopgaverne. Maden blev serveret portionsanrettet i plenumlokalet. Som undervisere blev vi bedt om at møde op med en ren straffeattest….tøhø…en negativ coronatest.

Dagen inden underviste vi 80 mennesker i 5 timer via Teams. Og ja, for arrangøren, deltagerne og os selv var det bestemt bedre end slet ikke at ”mødes”, men så stopper sammenligningen mellem live-foredrag/kurser og de digitale prøvelser også i tilfælde som disse, hvor en vigtig del af begge dage var, at deltagerne skulle lære hinanden bedre at kende og udveksle erfaringer.

Så derfor, tag fat i jeres kunder også dem I har på kommende digitale bookinger og gør opmærksom på, at det altså godt kan samle deltagerne under de rette omstændigheder. Jeg forholder mig ikke til om det er hensigtsmæssigt at mødes ift. corona – men om det er lovligt og nødvendig. Og som min gode kollega sagde, så er det jo nærmest at vise samfundssind fra virksomhedernes side, at de tager ansvar for at  samle deltagerne og undervisere på eksterne mødelokationerne, når nu det er muligt og lovligt.

Anders Gisselmann